top of page

Hvordan er Corona i et u-land?

At leve i Danmark under kriser som den, vi står i, er nærmest et privilegium. Vi har en stabil økonomi, som vi nu kan tage hånd om mange mennesker og sikre, at de fleste virksomheder kan bestå efter krisen, samt at ingen mennesker skal står uden løn.

Selvfølgelig kan vi mærke krisen, men hvordan mærker man krisen i et uland, hvor der ikke findes en god statskasse, men der er mange fattige mennesker, og hospitalsbesøg er dyre. Vi har snakket med vores venner og familie i Tanzania, som har forsøgt at beskrive deres situation og deres hverdag i Tanzania.

”Vi har ikke nogle penge at bruge af, og hvis vi lukker landet ned, betyder det, at mange familier vil sulte. De rige donerer, så meget de kan, ved at købe mad, betale husleje osv. for dem, der har brug for det.” – lokal Tanzania, Sunny Family

Folk går med masker, spritter af og forsøger ikke at bevæge sig i større forsamlinger. Det er de bedste råd, som de kan følge i Tanzania lige nu. Heldigvis siger de også, at der er ved at være styr på Corona situationen igen.

De gør brug af de medicinske midler, de har, men mange bruger også alternativ medicin som urter, te og heling, som de tror virker på sygdommen.

Hele landet er stadig åbent som normalt, dog med forbehold for at sikre hinandens helbred.

”Vi er ikke et udviklet land, som landene i Europa. Der er mange fattige mennesker, manglende resurser, og børn som ingen forældre har. Så at gå i karantæne, er ikke en mulighed for os. Der er for mange mennesker, der lever uden tag over hovedet. Vores stat har ikke råd til at hjælpe os, men det gør, at vi bliver nødt til at stå sammen for at få det bedst mulige udkom.” lokal Tanzania, Sunny Family

Skolerne og større offentlige markeder er lukket.

Tamani School, som er den skole Sunny MeetingPoint sender dig til som frivillig, er lige nu også lukket. Skolen hører under Tamani Foundation, som er en nonprofit organisation. Normalt bliver skolen drevet af Tamani Village samt donationer, så de kan opfylde deres drøm om at give gratis uddannelse til de lokale børn. Desværre er situationen meget svær lige nu, hvor Mohamed (leder af Tamani School) beskriver, hvordan skolen ikke har råd til at betale løn til deres ansatte.

I videoen beskriver Mohamed deres situation, imens han viser rundt på den tomme skole.

Igennem dette link "https://www.tamanifoundation.org/donate/". kan du donere direkte til Tamani organisationen. Alle beløb gør en forskel!

Stay safe, og husk at passe på hinanden.

Love Sunny Family

(Billederne og videoerne af børnene er fra inden Corona brød ud)
Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page