top of page

Dig som frivillig..

Hvilke forventninger er der til dig som frivillig?

 

Hvad betyder det at lave frivilligt arbejde i udlandet?

 

Hvad skal jeg gøre som frivillig?

De ovenstående spørgsmål, er sikkert nogle af de sprøgersmål, som fylder mest i hovedet, når man tænker på frivilligt arbejde i udlandet... 

Læs videre, og find ud af hvad der ligger bag ordet frivillig. 

Frivillig arbejde på Tamani School

Som frivillig på Tamani School, kommer du til at fungere som en støttepædagog tilknyttet klassen. Der vil altid være en lærer til klassen, så du er aldrig alene. Du bliver tilkoblet 1 til 2 klasser, som du følger igennem dagen. Her hjælper du med at undervise i primært matematik, engelsk, kreative time samt idræt. 


Børnene som du underviser vil være mellem 4-14 år. Det er ikke alle børn der er lige gode til engelsk, men derimod taler de Swahili, som er deres modersmål. Dette skal du ikke se som en hindring, men nærmere som en udfordring. Du fungerer som hjælp til læreren, hvilket også betyder at du ikke bliver efterladt med ansvar for undervisningen. Du får dog også muligheden for at overtage noget af undervisningen, hvis du er klar til at tage udfordringen op. 

Du vil også blive undervist i Swahili, så det er også din chance for at springe ud i det nye sprog. 

Du vil arbejde 5 dage om ugen fra ca. 8-12. I weekenden har du fri, og der vil være masser af aktiviteter. 

Du kan se et eksempel på en hverdag for de frivillige under kalenderen

Hvad betyder det at være frivillig? 

At være frivillig betyder, at man yder en ydelse, uden at få løn... 

Du vil som frivillig på skolen, fungere som en ekstra hjælp til undervisning, samt til læren.

Du skal derfor se skolen som en arbejdsplads, hvor der er plads til sjov og ballade, men også en arbejdsplads, hvor målet er at give børnene den bedste mulige undervisning. 

Igennem dit frivillige arbejde vil du modtage et frivilligbevis, som du kan sende med din kvote 2 til universitetet. Et frivilligbevis er altid godt at have, da det bliver set godt på.

 

Ved at lave frivilligt arbejde i udlandet, får man også lov til at komme helt ind under huden på mennesker og en helt ny kultur. Man får indsigt i andre miljøer og får en bredere forståelse for andre mennesker. Det er det helt specielle ved at søge imod udlandet, når man gerne vil være frivillig. 

Det at være frivillig i udlandet giver dig kun mere erfaring, men kræver også at man kommer med en tålmodighed, respekt og forståelse 

Udover oplevelserne får man også en masse værdier med sig. Det kan både være ved følelsen af at hjælpe, sammenholdet eller bare det at blive budt velkommen ind i Sunny Family og blive en del af vores historie. 

Alle frivillige er unikke, så tag med og find det unikke ved dig som frivillig. 

Dig som frivillig...

Der er ingen krav om, at du skal have erfaring inde for undervisning, eller arbejde med børn. Vi forventer blot, at du møder op med et smil samt lysten til at gøre en forskel. 

Børn er rigtig gode til at fornemme deres omgivelser, og kan derfor nemt fornemme, hvis du ikke har lysten til at omgive dig med dem. Men det går også den anden vej. De kan tydeligt mærke, at du er kommet for at hjælpe dem. Du vil også kunne mærke hvor taknemmelige befolkningen er. 

Vi forventer derfor, at du møder med en positiv indstilling samt, at du springer ud i de udfordringer der bliver stillet dig. Man må gerne være et lille legebarn, og slippe fantasien ud. Dette gælder både på legepladsen, hvor der er begrænset legetøj, men også i klasseværelset, hvor læringsmetoderne kan være alt fra en test i engelsk til "banke, banke, bøf" med farver på engelsk. 

Når man laver frivilligt arbejde i udlandet er det også vigtigt, at du som frivillig, er forstående overfor andre kulturer og have tålmodigheden med. Ikke se problemstillingerne som en forhindring, men som en udfordring og læring til dig som menneske. Det kan være, at du skal finde en anden måde at kommunikere på, eller en anden måde at beskrive regnereglerne på. At være frivillig i udlandet er derfor oftes meget mere lærering, fordi du kommer tættere på et andet miljø end det vi har i Danmark. 

Det er din fantasi der sætter grænsen... 

bottom of page